Subscribe

Sign up for free

  • Get quick access to your favorite articles

  • Manage alerts on breaking news and favorite drivers

  • Make your voice heard with article commenting.

Motorsport prime

Discover premium content
Subscribe

Edition

USA

Co nového bude v Homesteadu --------------------------- Aneb souhrn krátkých zpráv o novinkách chystaných pro první letošní závod. Dario Franchitti se nakonec zùèastní prvního letošního závodu! ...

Co nového bude v Homesteadu --------------------------- Aneb souhrn krátkých zpráv o novinkách chystaných pro první letošní závod.

Dario Franchitti se nakonec zùèastní prvního letošního závodu! -------------------------------------------------------------- Po absolvování dvoudenních testù v nedìli a v pondìlí na okruhu v Nazarethu se tým KOOL Green rozhodl, že se Skot Franchitti zùèastní prvního letošního závodu. Franchitti se zranil 9. února pøi testování na stejné trati a utrpìl zranìní pánve a nìkolik pohmoždìnin mozku.

Vicemistr z loòského roku absolvoval celkem 138 kol na mílovém ovále ve svém voze Reynard-Honda a dosáhl nejlepšího èasu 20,2s. Jeho týmový kolega Paul Tracy, který s ním zároveò testoval, byl o nìco rychlejší - 19,52s.

Argentinec Norberto Fontana pojede v CART místo v F1 ---------------------------------------------------- Tým Della Penna Motorsports oznámil, že rozšíøí svùj tým o druhý vùz za volant tohoto Reynardu-Toyota se posadí Argentinec Norberto Fontana, známý evropanùm z F3000 a z nìkolika startù v F1. Pro letošek se mu rýsovala úèast v F1 s týmem Minardi, ale toto místo dostal jiný Argentinec. Stane se týmovým kolegou Richieho Hearna, který jezdí pro tým již od roku 1996.

První závod pro tým Arciero P.R.G. ---------------------------------- Premiérový start si v Homesteadu odbude nový tým v CART, a to Arciero Project Racing Group. Týden pøed závodem jediný jezdec týmu Luiz García úspìšnì dokonèil shakedown svého vozu Reynard Mercedes na okruhu v Putnam parku. I pøes chladné poèasí, které nedovolilu dostat vùz na maximum, byl García s výsledky spokojen.

- Petr Stejskal

Be part of Motorsport community

Join the conversation
Previous article TVRCC Tasmin Challenge Progressing Well
Next article Valvoline Racing News 2000-03-27

Top Comments

There are no comments at the moment. Would you like to write one?

Sign up for free

  • Get quick access to your favorite articles

  • Manage alerts on breaking news and favorite drivers

  • Make your voice heard with article commenting.

Motorsport prime

Discover premium content
Subscribe

Edition

USA